Kemi

Ammoniakligevægten

26. oktober 2015 af lindenskov1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 
Jeg har brug for hjælp så hugtigt som muligt!
Tak på forhånd!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Betragt Ammoniakligevægten: 3H2(g) + N2 (g) <--- ---> 2NH2 (g).
I en ligevægtsblanding i en lukket beholder ved 450ºC måles følgende partialtryk for de tre gasser

p(NH3) = 1,763 bar

p(N2) = 6,675 bar

p(H2) = 21,87 bar

a) Beregn Kp ved 450ºC

b) Beregn det totale tryk i beholderen ved ligevægt.

c) Undersøg, om nedenstående blandinger ved 450º?C er nået til ligevægt. Hvis ikke, angiv da nettoreaktinens retning, når ligevægten indstiller sig.

p(NH3) = 15,40 bar = 325,9 bar

p(N2) = 19,42 bar = 55,74 bar

p(H2) = 65,99 bar = 210,8 bar


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

Kp = p(NH3)2/( p(N2) * p(H2)3 )

b)

ptotal = p(NH3) + p(N2) + p(H2)

c)

I hvert tilfælde beregn brøken

p(NH3)2/( p(N2) * p(H2)3 )

Hvis brøken er lig Kp fra spørgsmål a), er der ligevægt. Hvis brøken er mindre end Kp, vil nettoreaktionen forløbe mod højre på vej mod ligevægt (for at gøre tælleren større og nævneren mindre). Hvis brøken er større end Kp, vil nettoreaktionen forløbe mod venstre på vej mod ligevægt ( for at gøre tælleren mindre og nævneren større).


Svar #2
26. oktober 2015 af lindenskov1 (Slettet)

Tuuuusind tak!! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2015 af mathon

                             3 H2 (g)  +  N2 (g)  \rightleftharpoons  2 NH3 (g)

ligevægts brøk
                        K{_{p}}^{450^{\circ}}=\frac{{p_{NH_3}}^2}{{p_{H_2}}^3\cdot {p_{N_2}}} =\frac{(15{,}40\; bar)^2}{(19{,}42\; bar)^3\cdot (55{,}74\; bar)}=5{,}80934\cdot 10^{-4}\; bar^{-2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2015 af Heptan

Hvordan skal det her forstås?

p(NH3) = 15,40 bar = 325,9 bar

p(N2) = 19,42 bar = 55,74 bar

p(H2) = 65,99 bar = 210,8 bar


Skriv et svar til: Ammoniakligevægten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.