Matematik

Løs ligningssystemet

26. oktober 2015 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningssystemet. Hvad gør jeg her??

x-2y=-2

3x-y=9


Svar #1
26. oktober 2015 af Celinepigen (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

x-2y=-2 og 3x-y=9

Ganger den ene ligning med 3

3x-6y=-6 og 3x-y=9

Trækker de to ligninger fra hinanden

3x-6y-(3x-y)=-6-9

3x-6y-3x+y=-15

-5y=-15

-5y/-5=-15/-5

y=3

Indsætter 3 i stedet for y i en af ligningerne for at beregne x

x-2*3=-2

x-6=-2

x-6+6=-2+6

x=4


Svar #3
27. oktober 2015 af Celinepigen (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.