Kemi

pka-værdi og syre/bare

26. oktober 2015 af vNRB (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har dette spørgsmål (og svar) men er der nogle der kan forklare mig hvordan man har fundet ud af dette?  altså når man kender pKa og pH af opløsning er det muligt at finde ud af på hvilken form stoffet findes(syre/base), men hvordan?

Angiv på hvilken form mælkesyre findes ved et fysiologisk pH på 7,4.

pKa for mælkesyre er 3,86, hvorfor mælkesyre ved pH 7,4 vil findes som den korresponderende base også kaldet en lactation 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af mathon

                   x_s=\frac{1}{1+10^{\, pH-3{,}86}}                 hvor x_s er syrebrøken.


Svar #2
26. oktober 2015 af vNRB (Slettet)

når man har regnet syrebrøken ud (0,000288) hvordan fortæller den så hvilken form stoffet findes på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2015 af mathon

         Det fortæller, at ved pH = 7,4 er \left [ CH_3CHOHCOOH \right ]=0{,}029\%

dvs
         \left [ CH_3CHOHCOO^- \right ]=(100-0{,}029)\%=99,97\%

Så ved pH = 7,4 er mælkesyren på lactatform.
                 


Skriv et svar til: pka-værdi og syre/bare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.