Matematik

andengradspolynomium

26. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Opgaven lyder:

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6.

Håber nogen kan hjælpde. Da jeg nemlig ikke kan huske hvordan man udregner det.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af mathon

rod -2 betyder,
at
                       p(-2)=0
               


Svar #2
26. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

hvordan bestemmer jeg så k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2015 af mathon

Indsæt -2 i polynomiumsforskriften og isoler efterfølgende k.


Svar #4
26. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

altså p(-2)=-2^3+k-2^2-3-2+6 

og så isolere k?


Svar #5
26. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

kan det passe at K=-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2015 af mrsawyoshit (Slettet)

#5

Ja, det er rigtigt. 


Svar #7
09. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

 

Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.