Kemi

hvor mange kj produceres/forbruges

27. oktober 2015 af vNRB (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Hvor mange kJ vil der blive forbrugt eller produceret, når 50 g N2 reagerer som vist i nedenstående reaktion?

N2 +O2 →2NO;ΔH=181kJ/mol 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af mathon

ΔH = 181 kJ/mol  set i forhold til reaktionsrummet/systemet.

For en endoterm proces er \Delta H_{reak}>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Molvægt af N2:

M(N2) = 2 * 14,0067 g/mol = 28,0134 g/mol

Stofmængde i 50 g N2:

n(N2) = 50 g / (28,0134 g/mol) = 1,7849 mol

Entalpitilvækst ved reaktionen:

ΔH = 181 kJ/mol * 1,7849 mol = 323 kJ

Der skal altså tilføres en varmemængde på 323 kJ.

 


Svar #3
27. oktober 2015 af vNRB (Slettet)

forstår jeg ikke særlig meget af desværre.. 


Svar #4
27. oktober 2015 af vNRB (Slettet)

mange tak GalVidenskabsmand


Svar #5
27. oktober 2015 af vNRB (Slettet)

men hvorfra ved man om det bliver forbrugt eller produceret? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Som mathon er inde på:

ΔH < 0 for en exoterm (varmeudviklende) reaktion

ΔH > 0 for en endoterm (varmeforbrugende) reaktion

Tænk på det sådan her: Hvis en tilvækst er positiv, så er der tilført noget. Hvis en tilvækst er negativ, så er der fjernet noget.


Skriv et svar til: hvor mange kj produceres/forbruges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.