Kemi

Ligevægt

27. oktober 2015 af Unihaj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey. Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. Kan ikke få den til at give mening. 

Vi har følgende ligevægt A <-> 2B

Hvis ligevægtskoncentrationer for A og B er henholdsvis 0.20 M og 0.30 M, hvad vil ligevægtskoncentrationen for B være, hvis man fordobler mængden af solventen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af Heptan

Hint:

Hvis man fordobler mængden af solvent, halverer man de aktuelle koncentrationer for A og B.

Derefter forløber reaktionen mod højre/venstre indtil ligevægt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

n(A) + n(B)/2 er konstant. Så vi har

[A]1*V1 + [B]1*V1/2 = [A]2*V2 + [B]2*V2/2  <=>

[A]1 + [B]1/2 = V2/V1 *( [A]2 + [B]2/2 )

Da V2 = 2V1 har vi med tal indsat

0,20 + 0,30/2 = 2 ([A]2 + [B]2/2 )  <=>

0,175 = [A]2 + [B]2/2

Desuden har du

K = [B]22 / [A]2 = 0,302/0,20 = 2,25

Så du har to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2015 af Heptan

K = [B]22 / [A]2 = 0,302/0,20 = 0,45


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.