Matematik

differentialkvortienten

27. oktober 2015 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal beregne differentialkvortienten af følgende:

g(x) = (2x + 3)(x2 - 2x + 1).

Jeg ved jeg skal finde f mærke. Men kan ikke få de til at passe med resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af janusvm (Slettet)

Funktionen g kan skrives

g(x) &= u(x) \cdot v(x)

hvor

\begin{aligned} u(x) &= 2x + 3 \\ v(x) &= x^2 - 2x + 1 \end{aligned}

og du finder g'(x) ved at bruge produktreglen,

g'(x) = u'(x) \cdot v(x) + u(x) \cdot v'(x)


Skriv et svar til: differentialkvortienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.