Matematik

Rumgeometri - Kuglen

28. oktober 2015 af Jeljel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har en opgave som jeg er meget i tvivl om og håber derfor at der er nogen somkan hjælpe. Det er to delopgaver, nemlig delopgave 3 og 4. Opgaven er vedhæftet som word dokument. 

Jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig, tak på forhånd :-)

Vedhæftet fil: Kuglen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af mathon

        kugleligning:
                                  x^2+y^2+z^2=11^2


Svar #2
28. oktober 2015 af Jeljel (Slettet)

Hvis du har mulighed, må du meget gerne uddybe. Jeg har aldrig haft om kuglen før, og lige nu er jeg lidt i tvivl om hvor du får tallet 11 fra. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af mathon

Bestem ligningerne for to af trekant ABC's midnormaler efter eget valg.
Midtnormalernes skæringspunkt er centrum for trekantens omskrevne cirkel.
Centrums afstand fra en af vinkelspidserne er radius i den omskrevne cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2015 af mathon

Kugleligningen
er:
                K\! \! :\; \; (x-0)^2+(y-0)^2+(z-0)^2=r^2

                K\! \! :\; \; x^2+y^2+z^2=r^2     ved indsættelse af C's koordinater
fås                     0^2+0^2+11^2=r^2
dvs
                K\! \! :\; \; x^2+y^2+z^2=11^2                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2015 af mathon

Det søgte skæringspunkt for midtnormalerne skal også opfylde trekantens planligning, så der haves tre ligninger med tre ubekendte, som kan løses.


Skriv et svar til: Rumgeometri - Kuglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.