Matematik

hjælp

28. oktober 2015 af Aleynaa - Niveau: 9. klasse

Indholdet fra en vinballon på 25 liter skal hældes over i 3/4 liters flasker. Hvor mange flasker får man brug for, hvis man lige starter med en smagsprøve på 1/4 liter. ?

hvad gør jeg. hvad er fremgangsmåden? 3/4  er jo 0,75. og 1/4 er 0,25. er det så 3 flasker ?  fordi at 0,25+0,25+0,25= 0,75


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2015 af ChemistryIsKey

Du starter med smagsprøven på 0.25 L, hvorfor du 'kun' skal hælde  25 L - 0.25 L = 24.75 L på flasker.

Antallet af flasker finder du så ved;      24.75 L / (0.75 L pr. flaske) = 33 flasker.

:)


Svar #2
28. oktober 2015 af Aleynaa

Tak :)!


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.