Matematik

Vinkler i trekanter

29. oktober 2015 af Toffiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :)
Sidder med en matematik aflevering, hvor jeg skal finde vinklerne i trekant ADB, samt bagefter finde arealet af trekant ABC. Men da trekanterne er kongruente samt ligebenede, ved jeg ikke hvordan jeg skal finde vinklerne, da jeg ikke har nogen på forhånd.

Opgaven er vedhæftet, så I kan sen figuren samt læse selve opgavebeskrivelsen

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

    \angle ADB=120^{\circ}
                          

arealformlen for en ligesidet trelant med siden s

              A=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot s^2
kordeformlen
               s=2r\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )
            


Svar #2
29. oktober 2015 af Toffiie (Slettet)

Tak! 


Skriv et svar til: Vinkler i trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.