Matematik

Eksponentiel Vækstfunktion

29. oktober 2015 af JegErEnMutant (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har problem med de her 2 opgaver. 

Opgaverne er vedhæftet som billede 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

               \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

               \frac{3}{12}=a^{1-(-1)}

               \left (\frac{1}{2} \right )^2=a^2

                a=\frac{1}{2}
hvoraf
                y=b\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^x og

                3=b\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^1

                6=b

dvs
                f(x)=y=6\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^x


Svar #2
30. oktober 2015 af JegErEnMutant (Slettet)

Tak


Svar #3
30. oktober 2015 af JegErEnMutant (Slettet)

Hvordan udregner man så halveringskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2015 af mathon

Du har

              f(x+X_{\frac{1}{2}})=\frac{1}{2}f(x)
              f(x+1)=a\cdot f(x)=\frac{1}{2}f(x)

hvoraf
              X_{\frac{1}{2}}=1

              


Skriv et svar til: Eksponentiel Vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.