Matematik

Bestem tangenten til grafen for f(x)

31. oktober 2015 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau
Opgave 4) bestem tangenten til grafen for f(x) i det punkt, hvor grafen skærer y-aksen:
A. f(x) = e^x + 5
B. f(x) = 6 * e^x - 4x

Jeg ved at jeg skal sætte 0 på x's plads, når jeg finder skæringspunktet med y-aksen, men ved ikke hvordan jeg skal løse den?

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2015 af peter lind

Tangentens ligning er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0) her altså med x0 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2015 af StoreNord

ex er en meget speciel, men også dejligt nem funktion.

Den afledte af ex er simpelthen ex.

og

Den afledte af 6ex er simpelthen 6ex.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

A. f(x) = e^x + 5                     indsætter x=0

f(0)=e0+5 = 6  b=6                 diferentiere f(x)

f'(x)=ex                                               sætter x=0

f'(0)=e0=1       a=1

linie.    y=ax+b


Svar #4
01. november 2015 af Needhelptak (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem tangenten til grafen for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.