Matematik

Maple - plot af komplekse tals polære koordinater

01. november 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er det muligt at plotte polære koordinater i Maple? og hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af Therk

Det er muligt. Brug plots[polarplots]. Eksempel:

r := exp(-t/4);

plots[polarplot](r(theta),theta = 0..2*Pi);

Se mere i Maple help. Husk du kan altid bruge with(plots): så du kan nøjes med at skrive polarplot(...) i stedet for plots[polarplot], hvis du skal plotte mange gange.


Svar #2
02. november 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet)

så hvis jeg har følgende \left | z \right |=2 og arg(z)=\pi /3

hvordan gør jeg så? kan ikke lige få det til at virke


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2015 af Therk

Men det er jo et punkt. Så skal du enten bruge pointplots eller tilføje style = point i dine options.

Du kan stadig bruge polarplot, men du skal bare indikere at du gerne vil plotte et punkt.

plots[polarplot]([[2,Pi/3]],style = point);

Dobbelt-brackets er brugt for at indikere at indputtet er en liste af lister, hvor hver sub-liste er et punkt. Du kan fx tilføje punkter ved at ændre det til

plots[polarplot]([[2,Pi/3],[1,Pi],[3,Pi/4]],style = point,symbolsize = 40);

\rule{7cm}{0.4pt}

Alternativt kan du gøre det med complexplot, men så skal du angive z på formen:

z = a + bi.

Det er heldigvis nemt, når du kender modulus og argument:

z := solve( z = 2 * exp(I*Pi/2));

plots[complexplot]([z],style = point,axiscoordinates = polar);


Svar #4
03. november 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet)

ah, det var lidt det jeg havde gjort med de polære koordinater, men kunne ikke få det til at passe.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2015 af Therk

Det var så lidt. Jeg er glad for, du fandt ud af det!


Skriv et svar til: Maple - plot af komplekse tals polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.