Kemi

Redoxegenskaber for Mn

01. november 2015 af mira4100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften, 

Jeg skal afstemme reaktionensskemaet for \left [ MnO_{4} \right ]^{-}der reduceres til Mn^{2+} ionen med chlorid, jeg har prøvet sådan her: 

\left [ MnO_4 \right ]^{-} +9H^{+} + Cl^{-} \rightarrow Mn^{2+} + 4H_{2}O + HCl

Derudover skal jeg opskrive standardreduktionspotentialerne over de mest oxiderede former og angive hvilken vej reaktionen forløber.. Det ved jeg ikke, hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af Heptan

Reaktionen er en redoxreaktion. Husk, at der altid følger en oxidation med en reduktion. Dvs. chlorid bliver oxideret. Chlorid kan fx oxideres til dichlor.

Har du prøvet at slå stadardreduktionspotentialerne op? Reaktionen er spontan, hvis elektrodepotentialet er større end 0 V.


Svar #2
01. november 2015 af mira4100 (Slettet)

Altså noget i denne her stil?

\left [ MnO_{4} \right ]^{-}+8H^{+} + Cl^{2+} +7e^{-}\rightarrow Mn^{2+}+4H_{2}O + 2Cl


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af Heptan

Der dannes dichlor, Cl2. Der skal helst ikke stå elektroner i reaktionsskemaet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2015 af Soeffi

#2 Altså noget i denne her stil?

\left [ MnO_{4} \right ]^{-}+8H^{+} + Cl^{2+} +7e^{-}\rightarrow Mn^{2+}+4H_{2}O + 2Cl

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Redoxegenskaber for Mn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.