Matematik

Givet funktion

01. november 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en givet funktion f(x)=x3−3x+1, og skal svare på følgende spørgsmål. Men forstår intet

a) Undersøg, om linjen l med ligningen y = 3, 75x − 5, 7 er tangent til grafen for f (x).

b) Gør rede for, at linjen m med ligning y = 9x + 17 er tangent til grafen for f (x).

c) Vis, at grafen for f(x) udover m har endnu en tangent med hældningskoefficienten 9. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af mathon

a) Undersøg, om linjen l med ligningen y = 3,75x − 5, 7 er tangent til grafen for f (x),
hvilket bl.a.kræver:

                    f '(xo) = 3,75
     


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2015 af mathon

       y - f(xo) = 3,75(x - xo)
          


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af mathon

c)
         Vis, at grafen for f(x) har to tangenter:
                 y - f(xo) = 9(x - xo)    for to forskellige xo-værdier.


Skriv et svar til: Givet funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.