Kemi

Reaktionsligninger

02. november 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg vil rigtig gerne finde reaktionsligningerne af mine to puffere.

Jeg har først en phosphatpuffer der består af 0,889 g Na2HPO4*2H2O og 0,7800 g NaH2PO4*2H2O. Deri er der tilsat 100 mL destilleret vand.

Jeg har også en anden puffer, en acetatpuffer der består af 1,3608 g CH3COONa*3H2O og 9,09 mL 0,0965 M HCl og 90 mL destilleret vand.

I en omgang med phosphat titreres den med HCl i en anden omgang med NaOH, det samme med acetatpufferen, så i alt skal jeg vel have fire reaktionsligninger? Hvordan kommer jeg frem til dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af mathon

              n(Na_2HPO_4)=\frac{0{,}889\; g}{177{,}988\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}005\; mol

             n(NaH_2PO_4)=\frac{0{,}7800\; g}{156{,}01\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}005\; mol

             pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_B}{n_S} \right )

             pH=7{,}2+\log\left ( 1 \right )=7{,}2

             n(CH_3COONa* 2H_2O)=\frac{1{,}3608\; g}{136{,}08\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}01\; mol

             n(HCl)=(0{,}00909\; L)\cdot (0{,}0965\; \tfrac{mol}{L})=0{,}000877\; mol
dvs
             n(CH_3COO^-)_{aktuel}=(0{,}01-0{,}000877)\; mol=0{,}00912\; mol

             n(CH_3COOH)_{aktuel}=0{,}000877\; mol

             pH=4{,}76+\log\left ( \frac{0{,}00912}{0{,}000877} \right )=5{,}78


           


Skriv et svar til: Reaktionsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.