Matematik

Optimering

03. november 2015 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle som kan hjælpe mig med denne opgave?

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 20.59.31.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af fosfor (Slettet)

Hvis x og y er målt i meter så skal der gælde y * x = 32000, så arealet passer. Isoler x og indsæt det i prisen som er
y + x + y + 3*x

Når du har indsat x, så har du noget der kun afhænger af y. Hvilket udtryk får du her?

Differentier mht. y og sæt lig 0 for at finde et toppunkt. Når det løses mht. y fås y = ±252.98221281347037 men kun den positive løsning giver mening, da y er en længde.

Check grafen for prisen for at bekræfte det er et toppunkt, og regn til sidst x ud så arealet passer


Svar #2
03. november 2015 af Sneharusha (Slettet)

Differentier mht. y? Plejer man ikke at differentier mht. x?

Det jeg havde trænt var elleres at gøre således:

Isolere y i udtrykket for arealet:

y=32000/x

Pris: y + x + y + 3·x

2y + 4·x

Jeg indsætter det isolere udtryk for y i udtrukket for prisen:

2(32000/x) + 4·x

P(x)=64000/x +4·x

Jeg optimere overstående funktion.

Er det forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2015 af StoreNord

#2

Du har fuldstændig ret.  (Og det er ikke forkert, det du gjorde)       :)

Se vedhæftede:     Optimering_rektangel.png

Vedhæftet fil:Optimering_rektangel.png

Svar #4
04. november 2015 af Sneharusha (Slettet)

Pyha, det lyder godt.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.