Kemi

Molær opløselighed

03. november 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregnes molær opløselighed, når man har Ksp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af mathon

Hvis forbindelsen
er
          A_aB_b\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; aA^+\, _{\textit{(s)}}\; +\; bB^-\, _{\textit{(s)}}

med opløselighedsproduktet

                           \left [ A^+ \right ]^a\cdot \left [ B^- \right ]^b=K_{sp}

Kaldes den molære opløselighed af A_aB_b for s,
har man
                           \left ( a\cdot s \right )^a\cdot \left ( b\cdot s \right )^b=K_{sp}

                            a^a\cdot b^b\cdot s^{a+b}=K_{sp}

                            s=\left (\frac{K_{sp}}{a^{\, a}\cdot b^{\, b}} \right )^{\frac{1}{a+b}}


Skriv et svar til: Molær opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.