Matematik

Vektorregning

04. november 2015 af emilie63 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med 2 opgaver, håber der er nogen der kan hjælpe.

4.37      Der ved jeg slet ikke hvordan, jeg skal gå i gang.

5.15      Det er delspørgmål b, jeg ikke kan finde ud af, når der ikke er angivet en normalvektor. Har set et   linjerne er parallele, men hvad hedder plan α som ligning? 

På forhånd tak for hjælpen


Svar #1
04. november 2015 af emilie63 (Slettet)

Er her er 4.37


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2015 af mathon

                   \overrightarrow{CA}\cdot \overrightarrow{CB}=\begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-3 \end{pmatrix}=3\cdot 1+1\cdot (-3)=3-3=0
hvoraf
                   C=90^{\circ}
                                        To vektorer hvis skalære produkt er lig med nul er ortogonale.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2015 af mathon

Trekantareal:
                              T=\frac{1}{2}\cdot \left | \overrightarrow{CA} \right |\cdot \left | \overrightarrow{CB} \right |=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{10}\cdot \sqrt{10}=\frac{1}{2}\cdot 10=5


Svar #4
04. november 2015 af emilie63 (Slettet)

Gud ja, havde jeg helt glemt, altså det med hvis skalarprodukt lig nul er ortogonale. Mange tak!

Kan du også hjælpe mig med 5.15? Du behøver ikke lave den, bare sige hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2015 af mathon

5.15

     \alpha \! \! :\; \; 4x-3y+0z-(4\cdot 5+(-3)\cdot (-3)+0\cdot 2)=0

     \alpha \! \! :\; \; 4x-3y-29=0


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.