Matematik

Besparelse

04. november 2015 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

På tilbud koster en vare 160 kroner efter der er givet 20% rabat.

Hvad er varens normalpris (prisen før rabat)?

Er det forkert, hvis det er 240 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når man sparer 20%, betaler man kun 80% af den oprindelige pris. De 160 kr er altså 80% af normalprisen. Dvs.

0,80 * x = 160  <=>

x = 160/0,80  <=>

x = 200 kr


Skriv et svar til: Besparelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.