Kemi

Koncentration

04. november 2015 af Linnese (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet med denne opgave i et stykke tid, og jeg ved ikke, hvordan den skal løses, er der en der vil hjælpe mig i den rette retning? Opgaven lyder:

Til 1 dr. saltsyre (4 M) og 8 dr. vand (pH = 0,4) sættes 1 dr. tin(II)chlorid (0,25 M i 0,5 M HCl) og der mættes med hydrogensulfid.
Til 9 dr. ammonium/ammoniak buffer (pH = 9) sættes 1 dr. tin(II)chlorid (0,25 M i 0,5 M HCl) og der mættes med hydrogensulfid.

Beregn hvor mange gange større sulfidion-koncentrationen ([S2–]) er ved pH 9 sammenlignet med pH 0,4.

Jeg er kommet frem til følgende:
H2S (g) + H2O (l)  ⇔ HS (aq) + H3O+ (aq)                pKaI=7
HS– (aq) + H2O (l) ⇔ S2– (aq) + H3O+ (aq)                pKaII=14

Jeg har opstillet ligevægtskonstanterne:
KI=[HS–][H3O+]/[H2S ]=10-7
KII=[H3O+][S2]/[HS]=10-14

Er jeg på rette vej? Jeg ved ikke, hvordan jeg skal fortsætte.


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.