Matematik

Kapitalfremskrivnings formlen

04. november 2015 af NeedHelpPlz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har en opgave for og i den opgave skal jeg finde antal terminer ud fra en formel.

Men... Jeg forstår ikke helt formlen.

n=\frac{ln(\frac{Kn}{K0})}{ln(1+r)} 

Det jeg ikke forstår er ln, jeg ved virkelig ikke hvad det betyder, det er det eneste.

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2015 af peter lind

Det betyder den naturlige logaritme.

Du vil også kunne erstatte den med 10tals logaritmen Log(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2015 af mathon

…da logaritmefunktioner er påroportionale:

      n=\frac{\ln(\frac{Kn}{K0})}{\ln(1+r)}=\frac{\frac{1}{\ln(10)}\cdot \ln(\frac{Kn}{K0})}{\frac{1}{\ln(10)}\ln(1+r)}=\frac{\log\left ( \frac{K_n}{K0} \right )}{\log(1+r)}


Svar #3
04. november 2015 af NeedHelpPlz (Slettet)

men hvis jeg nu skal sætte noget ind i det sted, hvad skald er så stå?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2015 af mathon

Du skal kende K_n,K_0 og r=\frac{p}{100}


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2015 af mathon

eks.
         5000 kr er med renter og renters rente til 4% p.a. på en terminsdag vokset til 6083,26.

         Hvor mange år har de 5000 kr stået på kontoen?

         n=\frac{\log\left ( \frac{K_n}{K0} \right )}{\log(1+r)}=\frac{\log\left ( \frac{6083,26}{5000} \right )}{\log(1+0{,}04)}


Svar #6
04. november 2015 af NeedHelpPlz (Slettet)

jeg kender kn 5917,51 og k0 4400 og r er 0,025%


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. november 2015 af mathon

     Er din procentsats ikke forkert?


Svar #8
04. november 2015 af NeedHelpPlz (Slettet)

2,5% jo tak undskyld


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. november 2015 af mathon

                     n=\frac{\log\left ( \frac{5917,51}{4400} \right )}{\log(1{,}025)}


Svar #10
04. november 2015 af NeedHelpPlz (Slettet)

så der er 12 terminer. Super mange tak :D Hjalp ULTRA meget


Skriv et svar til: Kapitalfremskrivnings formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.