Matematik

monotoniforhol

05. november 2015 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har meget svært ved at forstå hvordan denne graf kommer til at se ud. Hvid der er nogen der vil være søde at hjælpe mig. Jeg har lagt billedet ind af opgaven. Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af SådanDa

Hvad præcis er du i tvivl om? :) Grafen har maximum i f(-1)=10, og minimum f(2)=4. Så disse punkter kan du tegne ind. og så sørger for at grafen kun stiger fra -3 til -1, kun falde fra -1 til 2, og derefter kun stiger igen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2015 af SuneChr

En 3.gradsfunktion   f (x) = ax3 + bx2 + cx + d    vil være et godt bud på en funktion, som vil opfylde betingelserne.
Ved at løse ligningssystemet
  (I)    - a   + b    - c + d  = 10       indsat i f (x)
 (II)    8a + 4b + 2c + d  = - 9       indsat i f (x)
(III)    3a -  2b    + c       =  0        indsat i f '(x)
(IV)  12a + 4b   + c        =  0        indsat i f '(x)
fås
f (x)  =  38/27·x3 - 19/9·x2 - 76/9·x + 137/27


Skriv et svar til: monotoniforhol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.