Kemi

Buffer-ligninger

06. november 2015 af Sdj94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet og strugglet med denne opgave i noget tid nu.. og vil høre om nogle kender beregningsmetoden til at lave en buffer-opløsning med en på forhånd given pH-værdi. 

Spørgsmålet er vedhæftet. Jeg forstår godt af Buffer-ligningen skal benyttes; men jeg finder ikke from til noget korrekt :)  

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2015 af mathon

For en svag monohydron syre gælder

                                            HA\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightleftharpoons \; A^{-}\, _{\textit{(aq)}}\: +\: H_2O\, _{\textit{(l)}}
ligevægtsmolariteter:           (1-α)·cs              α·cs                    α·cs

pufferligning:
                                            pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha \cdot c_s}{(1-\alpha )\cdot c_s} \right )\; \; \; \; \; 0<\alpha <1
                           \Updownarrow
                                            \alpha =\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}

                       

        ingen vedhæftet opgave.                                             


Skriv et svar til: Buffer-ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.