Matematik

Skæring

07. november 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som vil hjælpe mig med opgave b.

opgave a får jeg følgende parameterfremstilling m:

\begin{pmatrix} x & \\ y \\ z\ \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5 & \\ 5& \\ 0& \end{pmatrix}+s*\begin{pmatrix} 6 & \\ -10 & \\ 4 & \end{pmatrix}

I opgave b er parameterfremstillingen for l:

\begin{pmatrix} x & \\ y \\ z\ \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1 & \\ 5& \\ 4& \end{pmatrix}+t*\begin{pmatrix} -3 & \\ -5 & \\ -2 & \end{pmatrix}

Jeg ud uskriver x i linjen for m og l. Og for vha Maple:

s=5/6 og t=1/3

Når jeg indsætter værdierne i hver deres linjeparameterfremstilling får jeg:
 

s:\begin{pmatrix} 0 & \\ -\frac{10}{3}& \\ \frac{10}{3}& \end{pmatrix}

t:\begin{pmatrix} 0 & \\ \frac{10}{3}& \\ \frac{10}{3}& \end{pmatrix}

Skæingspunktet skulle dog gerne være den samme. Nogle som ved hvad jeg gør forkert?

Opgaven ses her:

Skærmbillede 2015-11-07 kl. 18.26.12.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2015 af peter lind

Undersøg om du har tastet korrekt ind i maple eller om du har læst resultatet rigtigt


Svar #2
07. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Det har jeg selvfølgelig! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2015 af mathon

beregning af s og t:

                             4s=z=4-2t                          5-10s=y=5-5t
                       1)\, \, 2s+t=2                           2)\, \,    -2s+t=0

Ved addition af 1) og 2)
har man
                                              2t=2

                                              \mathbf{\color{Red} t=1}                   som indsat i 1)
              giver
                                              2s+1=2

                                              \mathbf{\color{Magenta} s=\tfrac{1}{2}}
                                                             
                    


Svar #4
07. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak marthon,
Jeg havde udskrevet x i hver af de to parameterfremstillinger:

-5+6*s og 1-3*t 
Jeg fandt t og s vha. to ligninger med to ubekendte, og fik s=5/6 og t=1/3.


Var det forkert?
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2015 af peter lind

Det er forkert. Der er jo intet der siger at x=0. Du skulle have sat -5+6*s = 1-3t og så fundet en anden ligning fra en af de andre koordinater.


Svar #6
07. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Arhh, okay. Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2015 af Soeffi


Svar #8
08. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Det har jeg også selv prøvet Soeffi :)
Geogebra er et sejt værktøj.


Skriv et svar til: Skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.