Matematik

Hjælp MAT

08. november 2015 af Nielsen203 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal bestemme f`(x) = f mærke af x. jeg har vedhæftet et billede, jeg skal bare have et skub.

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af StoreNord

"Den ydre differentieret af den indre"    gange   "den indre differentieret".  :)


Svar #2
08. november 2015 af Nielsen203

bliver det så 

12x-3


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2015 af StoreNord

f' = 3(4x-1)2 * 4


Svar #4
08. november 2015 af Nielsen203

Er man så færdig eller skal man stadig regn videre


Svar #5
08. november 2015 af Nielsen203

Er der ikke regnregler for dem, som du kunne find og give mig, hvis ikke det tager noget af din tid?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2015 af StoreNord

Du skal reducere mit udtryk videre ved at kvadrere og reducer; indtil du får et standard-udtryk som f(x)=ax²+bx+c.

Regnereglen for differentiering af en sammensat funktion er som jeg skrev i #1.

Der er også regler for produkt-funktioner og for kvotient-funktioner.


Skriv et svar til: Hjælp MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.