Kemi

Ligevægt

08. november 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe mig med opgave b.

Skærmbillede 2015-11-08 kl. 21.27.14.png

Opstil et et udtryk til beregningen af de nye ligevægtskoncentrationer.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

I 1L af den nye opløsning er der

n(Br) = 2*0,0043mol + 0,0114mol + 2*0,01mol = 0,04mol

n(Cl) = 2*0,0043mol + 0,0114mol = 0,02mol

Vi har altså

2*[Br2] + [BrCl] = 0,04

2*[Cl2] + [BrCl] = 0,02

Desuden har vi

[BrCl]2/([Br2]*[Cl2]) = 7,02866

Vi har altså tre ligninger med tre ubekendte. Heraf kan man finde

[Br2] = 0,0125323 M

[Cl2] = 0,00253235 M

[BrCl] = 0,0149353 M


Svar #2
08. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.