Matematik

lektier

09. november 2015 af ChristinaWarda (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hvis en olietank kan indholde 1200 liter olie, hvad kan dens mål i cm så være? altså olietankens mål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2015 af 123434 (Slettet)

1l=1000cm3

1 cm3=0,001L


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2015 af mathon

              1200\; L=1200\; dm^3=1{,}2\; m^3


Svar #3
09. november 2015 af ChristinaWarda (Slettet)

forstår det ikke helt, en der kan forklare det lidt nærmere? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2015 af 123434 (Slettet)

Du har 1200 liter olie 

Du ved, at 1 liter svarer til 1000cm3

Vi ganger 1200 med 1000cm3

1200*1000cm3=1.200.000cm3

Mathon har angivet svaret i m3. På m3 går der 1.000.000cm3

Så 1,2 m3


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2015 af mathon

Det komme jo an på oilitankens facon.

           Er den kasseformet?
           Er den kugleformet?
           Er den cylinderformet?
           Er den ....... ?


Svar #6
09. november 2015 af ChristinaWarda (Slettet)

ja den er kasseformet 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2015 af mathon

Find tre sandsynlige tal, der ganget giver 1,2 m3.


Svar #8
09. november 2015 af ChristinaWarda (Slettet)

tak :)


Svar #9
09. november 2015 af ChristinaWarda (Slettet)

kan man så godt sige 1*1*1,2


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2015 af mathon

"hvad kan dens mål i cm så være?"
dvs din løsning er så:
                                      120 \, cm \: \; x\: 100\, cm\; x\; 100\, cm


Skriv et svar til: lektier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.