Matematik

Er en procentvis rente det samme som en fremskrivningsfaktor?

09. november 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er en procentvis rente det samme som en fremskrivningsfaktor?

Fremskrivningsfaktor betyder en fremskrivning fra en mængde til en ny mængde ved hjælp af en procentvis rente (fremskrivningsfaktoren). 

Er ovenstående formulering rigtig eller forkert 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2015 af mathon

Rente er et krone-beløb.
Renteprocenten er noget andet
og fremskrivningsfaktoren er noget tredje.

Procentvis rente er noget vrøvl.

 


Svar #2
10. november 2015 af annahansen2 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/rentesregning/fremskrivningsfaktor 

Det er faktisk studienets eget kompendie - jeg har det fra..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2015 af mathon

"Det er faktisk studienets eget kompendie - jeg har det fra."

Men din nuværende forståelse og brug af det er ikke vellykket.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2015 af mathon

Har du en procentsats pr termin på p%,
er fremskrivningsfaktoren pr termin:

        \left (1+\frac{p}{100} \right )=1+r

Terminsrenten af kapitalen K
er:
        K\cdot r      (kroner)

Den terminsfremskrevne kapital K
er:
        K\cdot(1+ r)     (kroner)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2015 af mathon

korrektion:
Den terminsfremskrevne kapital
er:
        K\cdot(1+ r)     (kroner)


Skriv et svar til: Er en procentvis rente det samme som en fremskrivningsfaktor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.