Matematik

Differentialligning

09. november 2015 af malenehav (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder lige med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen der kan give en hjælpende hånd. Så vil jeg bare blive glad :)

Opgaven lyder:

En cylinderformet beholder, der er 225cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil den løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialligningen
dh/dt=0,168·√h
Hvor h er vandhøjden i cm, og t er tiden målt i sekunder.


Bestem en forskrift for h, idet det oplyses, at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=0.
Beregn det tidspunkt, hvor vandhøjden er 100cm


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2015 af peter lind

Brug separation af variable til løsning af differentialligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2015 af Soeffi

#0 Skal det ikke være: dh/dt= - 0,168·√h ...?

Svar #3
09. november 2015 af malenehav (Slettet)

#2 jo du har ret.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2015 af Soeffi

#3 #2 jo du har ret.

Har du så løst den?


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.