Matematik

andengradspolynomium

10. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har en opgave, hvor jeg er lidt forvirret. 

løs ligningen f(x)=3

og et andengradspolynomium er givet ved f(x)=3x^2-x-1

håber nogen kan forklare mig hvad skal 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af mathon

                              3x^2-x-1=3

skaf ligningen
på formen              ax^2+bx+c=0      og løs den.


Svar #2
10. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

3=3x^2-x-4

4=3x^2-x

4/3=x^2-x

1.33=x^2-x


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2015 af mathon

nærmere
                              3x^2-x-4=0


Svar #4
10. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

skal man så isolere x nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2015 af mathon

…du skal løse andengradsligningen med rodformlen.


Svar #6
10. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

men opgaven lyder jo på, at løse ligningen, hvorfor skal så bruge rodformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2015 af mathon

Fordi du næppe kan løse den på anden måde og fordi den netop giver dig de mulige x-værdier.


Svar #8
10. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

skal man ikke først finde diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2015 af mathon

Jo gør det.


Svar #10
10. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

altså D=(-1)^2-4*3*(-4)=49


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2015 af mathon

…som giver?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2015 af mathon

         d=7^2     (49)

og nu beregner du rødderne.


Svar #13
10. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

mange tak for hjælpen resten kan jeg godt. 

tak


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.