Matematik

Nulreglen

11. november 2015 af anetteogjesper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået kold og har stirret på dette så længe nu hjææælp

Brug af nulreglen:

(x2-4x)*(x2+2x-3)=0

2x2+7x2-4x=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2015 af mathon

    (x^2-4x)(x^2+2x-3)=0

    x(x-4)(x+3)(x-1)=0


    9x^2-4x=0

    9x\left(x-\frac{4}{9}\right)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Nulreglen siger, at  hvis et produkt er 0, så er mindst én af faktorerne 0.

Dvs. I den første linie skal du splitte op i de to parenteser og så løse de to ligninger, du får ved at sætte hver af dem til  0. Husk: de to ligninger skal løses hver for sig.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.