Kemi

Reaktionskinetik

12. november 2015 af Kemifjols (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har at gøre med en anden ordens reaktion, som har følgende funktionsudtryk:

y = 4.7894*x+80.807.

Hvordan finder jeg hastighedskonstanten? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af mathon

For en 2. ordens reaktion med hastighedskonstant k
gælder for en reaktant A
                                              -\frac{\mathrm{d} \left [ A \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ] ^\mathbf{\color{Red} 2}
hvoraf
                     \frac{1}{\left [ A \right ]_t}=kt+\frac{1}{\left [ A \right ]_0}

                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2015 af mathon

hvoraf formentlig

                                  k=4{,}7894          ( Jeg kender jo ikke dine DATA. )


Svar #3
12. november 2015 af Kemifjols (Slettet)

Så man skal ikke regne noget ud? Bare tage udgangspunkt i funktionsudtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2015 af mathon

Du skulle - uden hjælp - have redegjort for sammenhængen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2015 af mathon

fra talværdi til størrelse:

                                           k=4{,}7894 \; M^{-1}\cdot s^{-1}


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.