Matematik

km/liter

12. november 2015 af shain - Niveau: 9. klasse
En almindelig benzindrevet bil kører 15 km pr liter benzin. Hvis en liter benzin koster 9,93 kr./liter hvor meget koster det så at køre 100 km i den benzindrevne bil?

Bud: 100 km/ 15 *9,93 kr/liter?
Håber der er en bilsagkyndig der vil hjælpe er i tvivl, da jeg har haft det for over 100 år siden:(

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af SuneChr

15 km kørsel kræver 1 L benzin á 9,93 kr
1 km kørsel kræver 1/15 L benzin á 9,93 kr
100 km kørsel kræver 100·1/15 L benzin á 9,93 kr  = 100·1/15·9,93 kr
Kan ikke se, i dit bud, om du har placeret literprisen i tæller eller i nævner.
Man behøver ikke være bilsagkyndig.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2015 af mette48 (Slettet)

til 15 km bruges 1 liter benzin

til 100 km bruges 1/15 *100 l benzin =

dette koster 1/15 *100*9,93 kr =

Over 100 år?? hvornår blev den første danske bil lavet??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af SuneChr

# 2
Danmark producerede vist nok to-takts motoriserede biler fra 1928 og helt frem til midt-60'erne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Dit bud er næsten rigtigt, men du er inkonsekvent. Enten regner man med enheder hele vejen eller også regner man uden enheder hele vejen. Som fysiker foretrækker jeg det første:

100 km/ 15 km/liter *9,93 kr/liter


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2015 af mathon

                \frac{(100\; km)\cdot (9{,}93\; \tfrac{kr}{L})}{15\; \tfrac{km}{L}}=\frac{100\cdot 9{,}93}{15}\cdot \frac{km\cdot L\cdot kr}{km\cdot L}=\frac{100\cdot 9{,}93}{15}\,kr


Svar #6
13. november 2015 af shain

Jeg takker for svarene. Husker at regne med enheder

Svar #7
13. november 2015 af shain

Liter prisen har jeg i tælleren 100 divideret med 15, så finder jeg antallet af liter for at køre 100 km. Nu ved jeg at 1 liter benzin koster 9,93 kr. For at finde prisen på 6,666666 rundet op til 7 liter 7*9,93 = 69,51 kr

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2015 af SuneChr

# 7
Hvorfor runder du dog op til 7 L ?
Med vor tids overflod af regneapparater skulle det vel være muligt at gange to tal og dividere med et tredje.


Skriv et svar til: km/liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.