Matematik

vækstfunktioner

13. november 2015 af meta246 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan du hjælpe mig med nedstående opgave? jeg er helt lost og ved ikke hvordan jeg skal løse opgaven.


Betragt vækstfunktionen y=a⋅in(x)+b. Opstil en differentialligning, der har denne funktion som løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2015 af mathon

Formentlig
                       y=a\ln(x)+b

                       \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{a}{x}\; \; \; \; \; x\in\mathbb{R}_+


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2015 af mathon

da
                   \textup{dy}=a\cdot \frac{1}{x}\textup{dx}

                   \int \textup{dy}=\int a\cdot \frac{1}{x}\textup{dx}

                   y=a\ln(x)+b             hvor b er en integrationskonstant

                   


Skriv et svar til: vækstfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.