Matematik

Linjer lineær funktion

14. november 2015 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej har lidt problemer med denne opgave
Håber der nogen der kan hjælpe har vedhæftet opgaven
Tak på forhånd :)
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Indsæt punktets koordinater i begge ligninger. Læg dem sammen og isoler a+b.


Svar #2
15. november 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Punktet har koordinaterne x=1 og y=2.

Den første ligning er:

y=\frac{1}{4}x+a

Heri indsætter du punktets koordinater:

2=\frac{1}{4}1+a

Indsæt på samme måde i den anden ligning.

Læg så højre side af den ene ligning sammen med højre side af den anden ligning og tilsvarende med venstre side. Så har du højre og venstre side af en ny ligning.

Heri er der et tal og (a+b) på højre side af lighedstegnet. Træk dette tal fra på begge side af lighedstegnet, så har du resultatet.


Skriv et svar til: Linjer lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.