Kemi

Strukturformel

15. november 2015 af Juliakirk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Er der nogle der vil rette/hjælpe mig videre med den sidste opgave jeg mangler?. Og er det korrekt at opskrive dem på de 2 måder jeg har gjort? Ved ikke hvad der foretrækkes. På forhånd tak :-) 

Opgave 5

Skriv reaktionsskemaer (med strukturformler) for følgende reaktioner og navngiv produkterne:

1) Addition af dibrom til hex-2-en.

             Br

             l

C-C-C-C-C-C = 2,3 Dibrom-Hexan

                 l

                Br

2) Addition af vand til ethen.

    H     H

     l       l

H-C-C-H   = Ethanol

     l   l

    H OH

3) Substitution mellem dichlor og pentan.

CH3-CH2-CH2-CH2-CH2-Cl + HCl = 1-Chloro-pentan

4) Substitution mellem dibrom og heptan.

     H H H H H H

     l    l  l   l   l  l  

H-C-C-C-C-C-C-Br + Hbr

     l   l   l   l   l   l

   H  H  H H  H H

5) Elimination af vand fra octan-3-ol.

?? 

6) Elimination af hydrogenchlorid fra 2-chlorpropan.

CH3-CH = CH2 propen


Skriv et svar til: Strukturformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.