Matematik

Differentialligning

15. november 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg står med en opgave, hvor jeg skal angive den fuldstændige løsning til differentialligningen 
y'=(2x-1)y

Problemet er, at jeg ikke ved, hvilken sætning jeg skal bruge :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan bruge separation af de variable.

dy/dx = (2x-1)y  <=>

1/y dy = (2x-1)dx  <=>

∫ 1/y dy = ∫ (2x-1)dx + c

osv.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.