Kemi

Syrer/baser

16. november 2015 af Juliakirk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer.

Håber der er en venlig sjæl der kan forklare mig hvordan man griber den her opgave an? Har læst i bogen, men synes forklaringen er lidt tynd. 

Opgave 7

Beregn og vis beregningen af følgende:

Hvad er koncentrationen af H3O+ i rent vand (ingen beregning)?

Hvad er [H3O+] i en vandig opløsning hvor [OH-] = 10-3 M?

Hvad er [OH-] når [H3O+] = 10-5 M?

Hvad er pH i en opløsning hvor [H3O+] =0,001M? Er opløsningen sur eller basisk?

Hvad er pH i en opløsning hvor [OH-] =10-10 M? Er opløsningen sur eller basisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af mathon

Ved 25°C:
                      [H_3O^+]\cdot [OH^-]=10^{-14}\; M^2 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2015 af mathon

                      pH=-\log\left ( [H_3O^+] \right )

                      pH=14+\log\left ( [OH^-] \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af LubDub (Slettet)

Hvad er koncentrationen af H3O+ i rent vand (ingen beregning)?

               [H3O+] = 10-pH = 10-7 M ved 25 oC


Hvad er [H3O+] i en vandig opløsning hvor [OH-] = 10-3 M?

               [H3O+] = (10-14 M2) / (10-3 M) = 10-11 M ved 25 oC


Hvad er [OH-] når [H3O+] = 10-5 M?

               [OH- ] = (10-14 M2) / (10-5 M) = 10-9 M ved 25 oC


Hvad er pH i en opløsning hvor [H3O+] =0,001M? Er opløsningen sur eller basisk?

               pH = -log(0,001) = 3     sur


Hvad er pH i en opløsning hvor [OH-] =10-10 M? Er opløsningen sur eller basisk?

               pOH = -log(10-10) = 10

               pH = 14 - 10 = 4           sur


Skriv et svar til: Syrer/baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.