Matematik

hvordan isolere jeg x i denne

17. november 2015 af channie15 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan isolere jeg X i denne ligning 5x=2a-x ??? håber der er nogen der kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2015 af LilanKahn (Slettet)

Samme måde du regner alle andre ligninger du får bare en x=a løsning


Svar #2
17. november 2015 af channie15 (Slettet)

så det vil sige 

5x=2a-x

5x+x=2a-x+x

6x=2a (resultat) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2015 af LilanKahn (Slettet)

Yup du kan dog korte den ned en extra gang ved at divider 6 på begge sider så du får

x=\frac{a}{3}


Svar #4
17. november 2015 af channie15 (Slettet)

1000 tak for hjælpen..... <3<3<3<3


Skriv et svar til: hvordan isolere jeg x i denne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.