Kemi

Titrering

17. november 2015 af Raziier2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I et bægerglas skal titreres 100 ml 0,500 M HCl med en 0,300 M NaOH opløsning. Hvor meget NaOH opløsning er der tilsat når pH er 1,90 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

Efter tilsætningen af V\; L 0,300 M NaOH
haves:
                [H_3O^+]=10^{-pH}=10^{-1{,}90}

molligning:
                     (0{,}100\; L)\cdot (0{,}500\; M)-V\cdot (0{,}300\; M)=((0{,}100\; L)+V)\cdot 10^{-1{,}90}\; M


Svar #2
17. november 2015 af Raziier2 (Slettet)

Tak for det hurtige svar, men det giver 167ml.

Svaret skulle gerne blive 156ml, ifølge facit. ?


Svar #3
17. november 2015 af Raziier2 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt din højreside af ligningen. Hvorfor skal jeg have 0,100L+V med på højresiden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2015 af mathon

Hvis du nu selv regnede færdig i stedet for konstant at klamre dig utålmodigt til facitlisten:

molligning:
                     (0{,}100\; L)\cdot (0{,}500\; M)-V\cdot (0{,}300\; M)=((0{,}100\; L)+V)\cdot 10^{-1{,}90}\; M

                                                V=0{,}155927\; L=155{,}927\; mL\approx 156\; mL
                                       


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2015 af mathon

         \left [ H_3O^+ \right ]_{efter}=10^{-pH}


Svar #6
17. november 2015 af Raziier2 (Slettet)

Drop den uforskammet attitude. Var ikke den jeg spurgte efter. Jeg har selv regnet efter vha. molligningen og fik 167ml. 
Men glem min spørgen efter din hælp. Jeg vil ikke bruge min tid på et ufoskammet sølle invivid som dig.  


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.