Matematik

Givet funktionen f(x) = x^3/2

17. november 2015 af mitnavnergert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa allesammen.

Kan jeg få noget hjælp til denne opgave?

Givet funktionen f(x)=x^3/2

a) Bestem f´(1)

b) Bestem ligningen for tangenten til grafen i punktet (1,f(1)).

Tak på forhånd da


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

                         f(x)=x^{\frac{3}{2}}\; \; \; \; \; \; x\geq 0 

                         f{\, }'(x)=\frac{3}{2}\cdot x^{\frac{3}{2}-\frac{2}{2}}=\frac{3}{2}\cdot x^{\frac{1}{2}}


Svar #2
17. november 2015 af mitnavnergert (Slettet)

@Mathon

Kan du evt uddybe lidt ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=x3/2

f'(x)=3/2x3/2-1

f'(x)=1,5x0,5

f(1)=13/2=1   uanset hvilket tal man opløfter 1 i giver det 1

f'(1)=1,5*10,5=1,5

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0) tangentens ligning

x0=1

y=1,5*(x-1)+1

y=1,5*x+1,5*-1+1

y=1,5x-1,5+1

y=1,5x-0,5


Skriv et svar til: Givet funktionen f(x) = x^3/2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.