Matematik

Røringspunkt

17. november 2015 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har udregnet denne opgave. Kan det passe at røringspunkterne er: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af SuneChr

# 0
Noget tekst er vist forsvundet.
Det kan passe, at et røringspunkt hedder (x0 ; f (x0))  hvor  f '(x0) = 9
# 2  Nu vendte teksten tilbage. LaTeX er nogen gange ude af drift.


Svar #2
17. november 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Hvad mener du med at, der er noget tekst der er forsvundet? Hele opgavebeskrivelsen er der :-).


Svar #3
17. november 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Hehe okay ;-). Ved du om jeg er kommet frem til det rigtige? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2015 af SuneChr

Der skal gælde:
f (- 1) = - 3  ∧   f '(- 1) = 9      og
  f (3) = 1     ∧    f '(3) = 9


 


Svar #5
17. november 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Fuck er det så forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2015 af SuneChr

 f (- 1) = (- 1)3 - 3(- 1)2 + 1 = - 3    ∧   f '(- 1) = 3(- 1)2 - 6(- 1) = 9 
Det første punkt passer fint. Gør lignende prøve på det andet punkt.


Svar #7
18. november 2015 af Martinjensen2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2015 af SuneChr

# 7
Der mangler så at blive indsat x = 3 i  f '(x) = 3x2 - 6x
Det skulle så gerne gi' 9. Gør det det? Hvis JA, så er det vist, at begge punkter opfylder betingelserne i # 0.
f '(x0) er jo hældningskoefficienten af tangenten i punktet (x0 ; f (x0))


Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.