Kemi

HJÆLP

18. november 2015 af laborante (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen der gider hjælpe mig med en masse opgaver!! jeg er helt lost. 

det er fra et eksamenssæt kemiteknologi 26. juni 2014 


Svar #2
18. november 2015 af laborante (Slettet)

1,2-dibromhexan kan dannes i følgende reaktion, når der anvendes brom i overskud. 

CH3-CH2-CH2-CH2-CH = CH2 + Br2  --> CH3-CH2-CH2-CH2-CHBr-CH2Br 

molarmassen for den første M=84,16 g/mol 

molarmassen for den anden M=243,97 g/mol 

1. hvor meget (g) skal der som minimum afvejes af den organiske reaktant, hvis der ønskes fremstillet 40g 1,2-dibromhexan?? 

________________________

der afvejes 25,4 gram af den organiske reaktant og udbytteprocenten blev 72% 

2. hvor meget 1,2-dibromhexan blev der fremstillet? 

________________________

3. a navnguv den organiske reaktant i hentil til IUPAC-reglerne 

3.b angiv reaktionstypen for syntesen 


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.