Matematik

Logaritmefunktioner

18. november 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for menneskets hukommelse angiver f(t) den procentdel af noget viden, som en person er i stand til at gengive t måneder efter, at personen er blevet præsenteret for denne viden:

f(t) = 80 - 20* Ln(t+1)

her er t = 12

jeg tænker at vi ser funktionen som en ligning:

f(12) = 80-20*Ln(12+1)
        = 80- 20*eLn(13)
         
= 80 - 20*13 
        = 80 - 260

men jeg har gjort noget galt, for jeg skal også tage ex, på anden side.. men hvordan tager jeg ex af f(12) ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2015 af SuneChr

Du skal ikke indføre e.
Man har direkte
f (12) = 80 - 20·(ln 13) = 20·(4 - ln 13)


Svar #2
18. november 2015 af pvmnr (Slettet)

hvordan går du fra 80-20*ln(13) til 20*(4-ln(13)) ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2015 af SådanDa

Prøv at gange 20 ind parantesen, han indser at 20 går op i begge led, og trækker det derfor udenfor parantes. Men altså fpr at finde f(12) kan du bare regne stykket som du har skrevet det 80-20·ln(13),


Svar #4
18. november 2015 af pvmnr (Slettet)

hvordan gør jeg det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2015 af SådanDa

Skriv det ind på en lommeregner! ln(13)≈2,565.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2015 af SuneChr

Interessant er det, at  f (t) → 80  for  t → 0
Hvad spurgte du om lige før ? Det må så ligge i de 20%.
:)
 


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.