Matematik

Ligningen for tangenten i (4,g(4))

19. november 2015 af gladeløve24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, som jeg ikke lige kan sætte mig ind i.. Angående differentialregning. Jeg skal bestemme ligningen for tangenten (4,g(4)), for følgende funktion (vedhæftet billede)..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af PeterValberg

En ligning for tangenten til grafen for f gennem punktet P(x0,y0) kan bestemmes som:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2015 af mathon

Tangenten er en ret linje,
som på punkt-hældningsform
er:
                                   y-\mathbf{\color{Blue} g(4)}=\mathbf{\color{Red}g{\, }'(4)}\cdot (x-4)


       g{\, }'(x)=8\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}-\frac{1}{2}\cdot 2\cdot x^{2-1}


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 6 og 7 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligningen for tangenten i (4,g(4))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.