Spansk

At blive på spansk

20. november 2015 af CAMILLAEK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er lidt i tvivl om hvordan jeg siger "Juan blev tyk" 

Er det "Juan era gordaba" eller bare "Juan gordaba"?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2015 af isabel314 (Slettet)

Juan engordo, med tryk over sidste vokal "o"

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2015 af jbmm (Slettet)

at blive tyk = engordar
Juan engordó (med accent(=Juan blev tyk)


Svar #3
20. november 2015 af CAMILLAEK (Slettet)

mente også engordaba, er det da ikke imperfektum der skal bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2015 af jbmm (Slettet)

Nej, der skal bruges pretæritum, da det er noget afsluttet (=han er blevet tyk),
med imperfektum ville det betyde 'han var ved at blive tyk'


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2015 af jbmm (Slettet)

Andre muligheder:

han er blevet tyk (før-nutid) = ha engordado
"at blive tyk" er også 'ponerse gordo' med flere (se puso gordo = han blev tyk (med pretæritum))


Skriv et svar til: At blive på spansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.