Matematik

Omkreds udtryk ved x og y

20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder således: 

Opgave 5) Et område har form som et rektangel ABDE sammensat med en ligebenet trekant BCD med højden x 

A) Bestem områdets areal og omkreds udtrykt ved x og y. 
Arealet udtryk ved x og y: 

A = 2xy + x2
 
Omkredsen udtrykt ved x og y: 
O = 6x + 2y 

Har nu hjælp til opgave b:

b) Bestem omkredsen som funktion af x, når arealet af området er 12.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2015 af 123434 (Slettet)

Har du en skitse?


Svar #2
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Når ja, selvfølgelig!! Beklager - er vedhæftet her :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2015 af StoreNord

Er det et hus der ligger ned, eller et hus der står op?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2015 af Soeffi


Svar #5
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Det er som på Soeffi's tegning :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2015 af StoreNord

a)

O=2x+2y+2*2½x   Når du går rundt om figuren langs den tykke streg, passerer du jo 2 hypotenuser.


Svar #7
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Kan du forklare mig hvorfor?? For jeg forstår det simpelthen ikke 


Svar #8
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Jeg skal vel sætte Y = 12 så 

12 = ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2015 af StoreNord

A =                      2xy + x2 =12     <=>


Skriv et svar til: Omkreds udtryk ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.