Matematik

Statistik - bevis for varians ved binomialfordeling?

22. november 2015 af B96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med en fremlæggelse i statistik på C-niveau om binomialfordeling, men kan ikke forklare hvordan udtrykket for variansen er fremkommet: 

Var(X) = kvadr(n*p*(1-p)) 

n*p er forventningsværdien

Skal bruge det til at forklare spredningen. 

Håber nogen kan klarlægge det


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af peter lind

Det må da stå i din bog. Læs den og hvis der er noget i den du ikke kan forstå der , så spørg om det.


Svar #2
22. november 2015 af B96 (Slettet)

Jeg har naturligvis kigget i min bog og søgt på nettet, før jeg spurgte her.
Vi har brugt en anden formel for beregningen, som jeg forstår, men denne og sammenhængen mellem dem står der intet om.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af SådanDa

Variansen af en binomialfordelt stokastisk variabel er ikke \sqrt{n\cdot p\cdot(1-p)} men derimod n\cdot p\cdot(1-p), og derfor er spredningen jo netop \sqrt{n\cdot p\cdot(1-p)}. Er dit spørgsmål hvordan man kan bevise at dette er tilfældet, eller hvad er du i tvivl om? :)


Svar #4
22. november 2015 af B96 (Slettet)

Ja, selvfølgelig - mente at jeg skal beregne spredningen, men til det skal jeg jo bruge variansen. Og jeg er i tvivl om, hvorledes udtrykket for variansen er kommet til at se ud, som det gør :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2015 af SådanDa

Nu ved jeg ikke præcis hvad du ved om varians generelt. Men altså en binomial stokastisk variabel betegner jo antallet af succeser i n forsøg (hvert forsøg med successandsynlighed p). Hvis du kigger på hvert forsøg for sig, kald altså det i'te forsøg Xfor i=1,...,n. Middelværdien af Xi er E[Xi]=1·p+0·(1-p)=p. Det følger så at E[X]=E[X1+X2+...+Xn]=E[X1]+E[X2]+...+E[Xn]=n·p, sådan forekommer middelværdien.

Variansen er så givet som Var(X)=E[X2]-E[X]2, kig igen på forsøgene hvert for sig dvs.

Var(Xi)=E[Xi2]-E[Xi]2=12·p+02·(1-p)-p2=p-p2=p·(1-p). Det følger derfor at:

Var(X)=Var(X1+...+Xn)=Var(X1)+...+Var(Xn)=n·p·(1-p).

Jeg ved ikke om det er forståeligt?


Svar #6
22. november 2015 af B96 (Slettet)

Jeg tror, jeg skal sætte mig lidt nærmere ind i det.

Men tak for svar, det belyste helt sikkert sagen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2015 af SådanDa

Ja, det er nok en god ide, du skriver det er til C-niveau, så jeg ville mene at sådan en udledning ikke er forventet (uden at kende forventningerne), men held og lykke med det, og opstår der flere spørgsmål så stil dem endeligt :)


Skriv et svar til: Statistik - bevis for varians ved binomialfordeling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.