Matematik

Hvordan findes definitionsmængden til en omvendt funktion?

22. november 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan finder man definitionsmængden til en omvendt funktion?

Den omvendte funktion hedder:

f^-^1(x)=\frac{x-2}{\frac{1}{2}}

Den oprindelige funktion hedder:

f(x)=0,5x+2

Hvor

Dm(f)=(0;5)

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2015 af mathon

             f^{-1}(y)=x=2y-4\; \; \; \; \; y\in\left [ 2\, ;4{,}5 \right ]
eller når variabelsamhørigheden ikke længere er påkrævet:

             f^{-1}(x)=2x-4\; \; \; \; \; x\in\left [ 2\, ;4{,}5 \right ]


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2015 af SådanDa

Et hint er at kigge på værdimængden Vm(f) af den oprindelige funltion f(x) :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af gjkdkow (Slettet)

η = Etilført/ Eudnyttet HVAD BETYDER DE? 


Skriv et svar til: Hvordan findes definitionsmængden til en omvendt funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.